Így lehetsz Befogadó! – Lakótárs program az Artemisszió Alapítvány szervezésében

Budapesten élsz? Van egy szabad szobád? Segítenél egy menekültnek abban, hogy otthonra találjon Magyarországon? Az Artemisszió Alapítvány Mira! Interkulturális Közösségének menekültek számára indított átmeneti szállásprogramja, a „Welcome” ebben segít neked. Az alapítvány olyan magánszemélyek jelentkezését várja, akik ingyenesen, 3 vagy 6 hónapra menekültek rendelkezésére bocsátanak egy szobát vagy lakrészt saját otthonukban.

Utolsó aktualizálás: 2022.10.03.

A befogadás azt a célt szolgálja, hogy a befogadott személyeknek erre az időszakra ne kelljen lakhatási problémákkal küzdeniük, hanem teljes mértékben a beilleszkedései terveiknek szentelhessék energiáikat. A „Welcome” lakótárs program modellje a francia SINGA J’accueille befogadási programja, amelynek keretében 2015 és 2018 között 530 befogadott személy 63%-a talált a program utánra megfelelő lakhatási megoldást, 27%-a visszatért az oktatásba vagy képzésbe, 28%-a talált munkát és 3%-a vállalkozásba fogott.

A program lényege a kultúrák közötti találkozás, a megismerés és az egymástól való tanulás lehetősége. A befogadás és együttélés számos előnnyel jár: a befogadó és környezete számára felhívja a figyelmet a menekültügyre és segít túllépni a sztereotípiákon, míg a befogadott személy számára biztosítja a tervei megvalósításához szükséges biztonságos közeget, megszünteti az elszigeteltséget, valamint hozzájárul személyes és szakmai hálózatának bővítéséhez.

Tudj meg többet tájékoztató alkalmakon:

  • Október 11. (kedd) 18:30, Mira ház (1094 Bokréta u. 10.)
  • Október 19. (szerda) 18:30 online (Zoom)

A programról többet olvashatsz itt: http://artemisszio.hu/allasfoglalas/welcome-lakotars-program-a-menekultek-segitesere

…vagy kérdezz bátran: info@mira.artemisszio.hu