Így tanulhatsz magyarul – tanfolyamok, könyvek, applikációk

Alább gyűjtjük a magyar nyelvtanulási lehetőségeket. Tanfolyamok, tankönyvek, szószedetek, applikációk. A lista folyamatosan bővül!

Utolsó aktualizálás: 2023.01.19.

Tanfolyamok:

A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület magyar mint idegennyelv tanfolyamot tart, kiscsoportos formában, több szinten. Jelentkezni a menedek@menedek.hu címen lehet. Itt egy szociális munkás és igény szerint egy tolmács segít az eligazodásban.

A Next Step Hungary is tart magyar nyelvtanfolyamokat ukrajnai menekültek számára. Érdeklődni erről a info@nextstepeu.org e-mail címen lehet.

Ingyenes magyar és angol nyelvtanfolyamok az UNHCR  Budapest Helps! információs és közösségi központjában (1052, Bárczy István utca 1-3) Érdeklődés:  hunbucontact@unhcr.org

Ingyenes magyar oktatásban vehetnek részt menekültek a Central European University (CEU) OLIve (Open Learning Initiative) programja jóvoltából. Érdeklődés: Yuliia_Verkhovska@openeducation.group

Magyar Iskola tanfolyamai

Berlitz magyar nyelvtanfolyam

Tankönyvek:

Klett kiadó tankönyvei és szószedetei 

Wordwall szószedetek, játékok
Magyar nyelv tankönyv gyerekeknek (ukrán-magyar)

Magyar nyelv munkafüzet gyerekeknek (ukrán-magyar)

Képes szótanulás gyerekeknek:

Képes-magyar-ABC 

Szótanuló Wordwall 

Szókincsbővítés Robina iskola 

Applikációk:

Androidra és Iphone-ra, fizetős és ingyenes verziókban.

Pimsleur – Könnyű, audio alapú tanulás, így a kiejtést is elsajátítod. A legátfogóbb applikáció az itt felsoroltak közül. Havidíjas, 14,95 dollárba kerül.

Mondly – Kezdőknek ez a legjobb applikáció. Nagy hangsúlyt fektet a nem könnyű magyar nyelvtan átadására ezen kívül megtanítja a legfontosabb kifejezéseket és nyelvtani elemeket. Havidíjas, 9,99 dollárba kerül.

Drops – A magyar szókincs fejlesztésére a legjobb. Havidíjas, 13 dollárba kerül.

iTalki – Oktatót is ad a tanuláshoz. Az ára változhat felkészültségi szinttől, oktatótól függően is.

HungarianPod101 – Ha nem tudsz rendszert vinni a tanulásba, nem tudod, mikor és mennyire fogsz ráérni, akkor tökéletes ez az applikáció. Havidíjas, 8 dollárba kerül.

Mango Languages – Egy általános társalgási szinten képes leszel beszélni ezzel az applikációval. Az előzővel szemben ezt azoknak ajánljuk, akik fixen be tudják osztani az idejüket. Havidíjas 7,99 dollárba kerül.

Clozemaster – Kontextust ad, kizárólag ezzel nem ajánlott a magyar nyelv tanulása. Kiegészítő inkább, sok példamondattal, melyben el tudod helyezni a tudásod és gyakorolhatod is azt. Ingyenes!

Tandem – Chatelni tudsz magyar anyanyelvűekkel. A legjobb gyakorlás, ha használod a nyelvet, itt pedig mindenki arra vár, hogy azért csetelhessen, hogy begyakorolja az általa épp tanult nyelvet.

Duolingo – Valószínűleg még akkor is találkoztál vele, ha nem is tanultál még vele. A világ vezető nyelvtanuló applikációja. Gyakorlati tudást ad, rengeteg féle kontextusba ágyazva és audio anyagban is erős.