Traumatudatos integráció az iskolákban – műhelymunka

A Menedék Egyesület Traumatudatos integráció az iskolákban című szakmai sorozat következő műhelymunkájára már elindult a regisztráció!

Utolsó aktualizálás: 2023.03.17.

A műhelymunka célja támogatni a pedagógusokat, integrációban részt vevő szakembereket abban, hogy a beilleszkedő gyerekek és a befogadó közösség állapotát részletesebben átlássák és ennek fényében tudják segíteni a folyamatot. A műhelymunka végére a résztvevők traumához való hozzáállása árnyalódik, emellé pedig olyan gyakorlati eszközökhöz jutnak, amiket akár másnaptól alkalmazhatnak a gyerekekkel való munkájukban. 

A részletes program:

10.00-12.00 Ismerkedés, traumatudatosság körüljárása (gyerekek, szülők, tanárok), felelősségek és határok

12.00-13.00 Ebédszünet 

13.00-15.00 Traumatudatosság az iskolában és az óvodában – jó  gyakorlatok megosztása és eszközök kipróbálása

A műhelymunkát tartja: Kovács Sára, pszichológus, a Menedék Egyesület munkatársa

Helyszín: Kőleves Vendéglőben (Budapest, Kazinczy u. 37-41, 1075)

A rendezvény mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyre ezen az űrlapon van lehetőség 2023. március 29. éjfélig. A helyek száma a workshop jellege miatt limitált.

Költségek: A workshopon való részvétel, a handout és az ellátás (kávészünet, ebéd) teljes mértékben ingyenes. Az odautazás a résztvevő költsége. A helyek száma a workshop jellege miatt limitált, előnyben részesülnek a mindennapi munkájuk során külföldi gyermekekekkel foglalkozók, illetve akik még nem vettek részt Menedék-es képzésen.

További információ: Bálint Petra petra.balint@menedek.hu