Már lehetséges középiskolában ukrán nyelvet tanulni és ukrán nyelvből érettségizni – vendégtanulóként is!

A Dankó Pista Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tarpai telephelyén tavaly óta egyes osztályokban az idegen nyelv az ukrán (gimnáziumban az angol mellett). Az idei évben már érettségit is szerveznek ukrán nyelvből.

Az ukrán nyelvből tett érettségire azoknak is lehetőségük van, akik más magyarországi gimnáziumban vagy technikumban tanulnak.

Ehhez az iskola igazgatójának kell a Dankóban kérvényezni, hogy fogadják vendégtanulóként a tanulójukat. A vendégtanulók részére az iskola felkészülési tervet biztosít és osztályozóvizsgán való részvételt tesz lehetővé.  Mivel az érettségire bocsátás feltétele az, hogy a tanulónak két tanítási évben legyen a tárgyból osztályzata, vendégtanulónak legkésőbb 11.-ben – technikumi tanulóknak 12.-ben – kell jelentkezni.

Az iskola várja az Ukrajnából menekült nyolcadikos tanulók jelentkezését is.  Gimnáziumban a honvédelmi ismereteket is adó osztályban, technikumban a sport ágazaton, szakképző iskolában rendészeti ágazaton jelent könnyebbséget számukra, hogy idegen nyelvként ukránt tanulhatnak. A tanulók kollégiumi ellátást vehetnek igénybe, mentorlást és ösztöndíjat biztosítanak számukra.

Azok számára, akik nem tudták befejezni a nyolcadik osztályt 16 éves korukig, „Dobbantó” osztályt indítanak, ahol az alapvető ismeretek, készségek fejlesztése mellett szakmai ismerkedő, pályaorientációs foglalkozásokat tartanak.

Az iskolával a  info@dankop.hu email címen, a (42) 263-137 vagy a +36 20 512 24 07-es telefonszámokon lehet kapcsolatba kerülni.